Küldetésünk

“Good food, No design” szlogennel indultunk el gerilla étteremként évekkel ezelőtt, amely azt jelentette, hogy nem adunk a külsőségekre, csak az ételre és azon belül is a tiszta, minőségi alapanyagra koncentrálunk. Időközben eltelt 4-5 év, fejlődtünk, változtunk, a világ is fejlődött körölöttünk…

“Good Food, less Design!” lehetne az új jelmondat. Még mindig a kiváló alapanyagra és a hozzá illő mérsékletes és modern technológiára koncentrálunk, azaz a tiszta, kiváló minőségű ételre. De ezenkívűl a Malackrumpli egy élményhellyé is vált, a környezet, a zene, a fények, a barátságos kiszolgálás és a fesztelen balatoni nyár hangulata…

Miért Tihany?

2017-ben ismét megújulunk. A korábbi évek tapasztalata alapján azt gondoljuk, hogy gyakran visszatérő vendégeink egy része szebb környezetet és elegánsabb kiszolgálást szeretne, mások változatlanul egy laza teraszon szeretnének ücsörögni és hűvös fröccsök mellett “street-food” ételeket fogyasztani. Szeretnénk megfelelni mindkét elvárásnak, így a Malackrumpli Bisztró az idei szezonban már Tihanyban, egy elegánsabb és szofisztikáltabb bisztróként nyitott meg, míg a street-food kedvelőknek Füreden egy új helyen, a történelmi városrészben nyitunk egy nagyszerű csapattal közösen egy kultikusnak ígérkező élményhelyet. Ez a füredi létesítmény a Brklyn nevet kapta, amelyben mi “Malackrumpli Street-Food Balatonfüred” egységgel veszünk részt. A Brklyn Budapest egyik legsikeresebb szórakozóhelye, így biztosak vagyunk benne, hogy a Malackrumpliban megszokott nyári élmény itt folytatódni fog, akár késő éjszakáig jó zene, szép fények, jó társaság mellett lehet pezsgőzni, fröccsözni és élvezni a balatoni nyári éjszakákat.

Farm to Table

Változatlanul saját, minősített biogazdaságunkban termeljük meg a hozzávalókat vagy elmegyünk bárhová, ahová kell, hogy a legjobbat tudjuk beszerezni. Változatlanul hiszünk a lokalitásban, a helyi termelőkben, a szabadon tartott állatok és minősített, bio zöldségek eredeti ízében (Farm to Table). De már a világ és a gasztronómiai környezet is változott körölöttünk, nem lehetünk többé gerillák…. minden nyáron rendkívül sok vendég érkezik hozzánk és az elvárások is évről-évre növekednek, már nem elég pusztán csak kiválóan főzni.…

Mire vagyunk a legbüszkébbek?

Sorolhatnánk a számtalan sajtómegjelenést, a Gault Millau 11 pontos értékeléseit (legmagasabb Füreden), de a legfontosabb mégis az, hogy számtalan törzsvendéget szereztünk az évek során akik heti rendszerességgel látogatnak meg minket.

Mi is a Malackrumpli?

A malackrumpli a népi nyelvben az az aprószemű krumpli, amelyet az osztályozás után (nagy-étkezési, közepes-vetőburgonya, kicsi-malackrumpli) túl kicsinek találnak és ezért a malacok elé vetnek. Mi ebből a disznóknak szánt alapanyagból a legkiválóbb ízű konfitált burgonyát készítjük…persze az egész egy szójáték, egy poén…mondhatnánk, hogy azért lett, mert a gazdaságunkban főleg malacot és krumplit termelünk… de igazából kellett egy jól megjegyezhető név, ami kellően játékos, nem konzervatív, mindenki megjegyzi….tudod, nem fish&chips, hanem pig&chips….

A múltunkról és hitvallásunkról

Honnan indultunk? Kellett egy hely, ahol rendes alapanyagból rendes ételt adnak, 2013-ban a balatoni gasztró sivatagban ez még komoly kihívás volt.
A Malackrumpli Bisztró 2013 nyarán nyitotta meg először kapuit, akkor még létező Biobalaton termelői piac részeként Balatonfüreden. Célunk elsősorban a piac üzemeltetése és ezzel együtt a saját minősített biogazdaságunk (www.fekete-barany.hu) támogatása volt, azonban a nagy lelkesedéssel és szerény infrastruktúrával rendelkező gerilla étterem nagyon hamar és nagyon zajos sikert aratott, felkapott és bizonyos szempontból túl is tolt a média bennünket, özönlöttek a vendégek. A szezon végével be kellett zárnunk és a következő évben már csak nagy nehézségek árán tudtunk újból megnyitni. Gerillák voltunk, csak jót főzni akartunk, de változott a világ és változni kellett nekünk is (a második évben már nem volt jó poén, hogy nincs megfelelő árnyékolás a teraszon…), ezért minden évben valami újat kellett kitalálnunk a régi értékek megtartása mellett, tanulnunk, fejlődnünk és invesztálnunk kellett folyamatosan.

Étlap - hétköznap

Előételek

Mangalica orja leves üvegtészta, friss zöldségek, sült tarja (7)

1290 Ft


Hideg fermentált málnás cékla leves

1190 Ft


Hideg meggyleves, joghurt (5)

1100 Ft


Főételek

Friss kapros tökfőzelék

1590 Ft


Zöldborsófőzelék

1690 Ft


Friss kapros tökfőzelék, zöldség fasírttal

2490 Ft


Zöldborsófőzelék, rántott mangalica májas hurka (1,2)

2890 Ft


Serpenyőben sült szürkeharcsa, langyos marinált bio cékla saláta, Óbudavári fehér penészes sajt, kesu dió (5,6)

4390 Ft


Charolais marha burger(180g), házi chili majonéz, Óbudavári érlelt tehénsajt, bacon, házi kovászos uborka, házi rósejbni(1,2,5,8)

2990 Ft


Rántott csirkecomb filé, házi rósejbni, káposzta saláta (1,2)

2990 Ft


Charolais érlelt marhafartő steak(medium), marinált újburgonya, pácolt fokhagymás zöld saláta, jus

3690 Ft


Paprikás csirke, házi galuska, uborka saláta (1,2,5)

2790 Ft

Charolais flank steak, színes répák, brokkoli, újburgonya, jus

3690 Ft

BBQ mangalica Porchetta, savanyított zöldbab, tejföl (1,5)

3390 Ft


Pizza

Házi paradicsomszósz, házi mangalica sonka, Óbudavári kecske orda (1,5)

2290 Ft


Házi paradicsomszósz, mangalica kolbász, marinált lila hagyma (1,5)

2290 Ft


Házi sóskapestó, parmezán (1,5)

1990 Ft


Házi paradicsomszósz, Óbudavári érlelt sajt (1, 5)

1990 Ft


Desszert

Csokoládémousse, dió, málna (2,3,5,6)

1200 Ft


Sárgadinnye velouté, sárgadinnye kompót, kókusztej, ropogós, (1,3,5,6)

1200 Ft


Máktorta, dió fagylalt, fekete ribizli (1,2,5)

1390 Ft


Ételeinket minőségi alapanyagokból készítjük, mely alapanyagok sajnos korlátozottan állnak rendelkezésre, ezért a hétvége folyamán a menü változhat. Köszönjük a megértést!

Az árak forintban értendők, és tartalmazzák az általános forgalmi adót! A számla végösszege után 10% szervízdíjat számítunk fel.

Allergének listája:

1., Glutént tartalmazó gabonafélék
2., Tojás és tojásból készült termékek
3., Mogyorófélék és az azokból készült ételek
4., Szójabab és az abból készült ételek
5., Tej és tejtermékek (beleértve a laktózt is)
6., Diófélék
7., Zeller és az abból készült ételek
8., Mustár és az abból készült ételek
9., Szezámmagból és az abból készült ételek

Nyitvatartás


H-V 12-22 között

Helyszín


8237 TihanyKossuth u. 14.